Veelgestelde Vragen & Klantenservice

In onze webshop zetten wij velgmaten vaak afgekort neer. Dit doen we omdat er anders een gigantisch lange pagina met (saaie) informatie ontstaat. Zeker als er voor een type velg meerdere maten beschikbaar zijn.

Maar, hoe lees je deze maat?
Simpel!

Voorbeeld 1:
Wij noteren voor een velg bijvoorbeeld:

20×9.5 ET45 5×114.3 64.1mm

Dit betekent:
Diameter: 20 inch
Breedte: 9.5J 
ET: ET45
Steekmaat: 5×114.3
Naafdiameter: 64.1mm

Voorbeeld 2:
Indien een velg een breedset betreft, noteren wij bijvoorbeeld:

19×8.5 ET35 + 19×9.5 ET45 5×120 72.6mm

Dit betekent:
Diameter: 19 inch voor + 19 inch achter
Breedte: 8.5J voor + 9.5J achter
ET: ET35 voor + ET45 achter
Steekmaat: 5×120
Naafdiameter: 72.6mm

Je kan ons simpelweg een Whatsappje sturen met de gegevens van je auto (of het kenteken indien het een Nederlandse auto betreft). Wij zullen kijken of het past. 

Zoek je het liever zelf uit? Lees dan even verder.

Er zijn enkele manieren om te bepalen welke velgen er precies passen onder jouw auto.

Wij geven altijd een kort overzicht van modellen waar de velgen onder passen. Echter is het niet onverstandig om zelf meer te leren over de pasvormen. Dit om twee redenen:
1. Wij noemen niet alle auto’s waar de velgen onder passen.
2. Je zoekt wellicht een iets bredere of gewaagdere pasvorm dan wij aangeven. Waardoor wij zullen zeggen dat het niet past; gezien de grenzen dan worden opgezocht. 

Een velg heeft nogal wat maten. Diameter, breedte, ET, steekmaat, naafdiameter. 

Allereerst dient de steekmaat altijd te kloppen met die van jouw auto. Dit kan je eenvoudig Googlen of hier vinden: steekmaat.nl

De naafdiameter moet ook altijd kloppen. Je kan echter wel opvul ringen kopen, van bijvoorbeeld 66.45mm naar 59.5mm. Grotere naafdiameters kunnen dus wel eenvoudig passend gemaakt worden door middel van deze naafringen. Kleinere naafdiameters NIET zonder een hele hoop bewerkingen.

Dan diameter, breedte (J) en offset (ET).

Allereerst, wat is het? 
Diameter is, vrij logisch, de diameter van de velg. Deze wordt altijd aangegeven in inch. 
De breedte is ook altijd in inch en wordt vaak aangeduid met J. 
De offset duiden we aan met ET en is gemeten in Millimeter. Een ET van 0 betekent dat de naaf precies in het midden van de velg zit. Een ET van 35 betekent dat de naaf 35mm meer naar buiten komt ten opzichte van het midden. 
BELANGRIJK: Een lagere ET waarde zorgt dus (indien breedte gelijk blijft) dat de velg VERDER naar buiten komt en de naaf / het hart van de velg juist verder naar binnen. Een lagere ET waarde geeft velgen dan ook vaak wat meer concave.

Om een idee te krijgen met welke maten jouw originele velgen worden geleverd kan je hier kijken: Wheel-size.com

Manier 1: De maten gebruiken van jouw huidige velgen.
Indien je de maten weet van jouw huidige velgen kan je deze eenvoudig invullen op deze site: Willtheyfit.com
Bij de bandenmaat vul je dan ‘1’ in. 

Manier 2.1: Googlen. Je kan eenvoudig zoeken op Google naar jouw model auto + de maat van de nieuwe velgen.

Manier 2.2: Googlen. Je kan eventueel ook zoeken naar ‘wheel fitment guides’ voor jouw auto.

Een interessant artikel om eventueel te lezen: Artikel TBV Wheel Fitment

Zeker. Wij geven altijd 1 jaar garantie op de structuur van de velgen. 

Meestal niet. Maar stuur gerust even een WhatsApp bericht met foto’s en details.

Zeker. Hiervoor kan je ons het beste even een WhatsApp bericht sturen via de knop rechts onderin.

Wij hebben goed contact met een bandenservice bedrijf bij ons in de buurt. In overleg kunnen de velgen daar gemonteerd worden onder de auto. Ook kan je daar je banden laten wisselen van de oude naar de nieuwe velg of nieuw gekochte banden laten monteren. 

Wij hebben goed contact met een bandenservice bedrijf bij ons in de buurt. In overleg kunnen de velgen daar gemonteerd worden onder de auto. Ook kan je daar je banden laten wisselen van de oude naar de nieuwe velg of nieuw gekochte banden laten monteren. Indien je banden bij ons wil bestellen is dat mogelijk. Stuur daarvoor even een whatsapp bericht met (1) welk merk je zou willen, (2) wat je budget is, (3) welke velgen je bij ons hebt gekocht of gaat kopen en (4) het kenteken van de auto waar je ze onder wil monteren. Dan kijken wij even mee. 

Bij afhalen zal dat niet zo snel voorkomen.

Indien we de velgen verzenden is het belangrijk dat je ons stappenplan bij ontvangst gebruikt, die vind je hier: Stappenplan “Velgen Nakijken”

Hiervoor verwijzen we je graag naar ons ruil- en retourbeleid: Ruilen en Retourneren

We leveren de velgen met nieuwe KALE naafkappen. 

De logo’s zet je eenvoudig over van je oude velgen of koop je online voor een paar euro.

De reden dat wij deze niet leveren aan onze klanten is erg simpel; het mag niet en het is ‘niet eerlijk’. 
Indien we dit wel zouden doen zouden wij juridische problemen krijgen met oog op merkenrecht met diverse merken. Tevens geeft het schijn dat de velgen van dat betreffende merk zijn, dit willen wij voorkomen.

We weten dat andere bedrijven dit soms wel doen, dat is aan hen. Je loopt als bedrijf een risico indien je deze logo’s wel levert en dat risico willen wij niet nemen. Wij zijn Wheelbase gestart voor de lange termijn; zodat je na een paar jaar ook nog bij ons terecht kan voor bijvoorbeeld service of een nieuwe set. 

Helaas niet. Wij kopen per keer groot in. Wat wij hebben staat op de site. We hebben niet meer of minder. 

Wil je graag een specifieke velg, kleur of maat? Heb je baat bij een gigantisch sterk en lichtgewicht wiel? En mag het wat kosten? Overweeg dan een set custom forged velgen.

Alle velgen die op de site staan zijn op voorraad. De website is zo ingericht dat het onmogelijk is om te bestellen indien er geen voorraad is. De website is zelfs zo geavanceerd dat als er van een type velg nog 3 sets zijn, jij er ook maar 3 kan bestellen. Maak je hier dus geen zorgen om.

“OEM Style” verwijst naar producten of onderdelen die zijn ontworpen om overeen te komen met de specificaties en het uiterlijk van originele fabrikant (OEM) onderdelen. Deze producten zijn bedoeld om het uiterlijk en de functionaliteit van de onderdelen die oorspronkelijk bij een apparaat of voertuig werden geleverd, te repliceren.

Heb je toch nog vragen? Stuur ons dan WhatsApp bericht via de knop rechts onderaan.

Probeer je bericht zo compleet mogelijk op te stellen.