Custom Forged Velgen

Velgen zoals jij ze wil. Kies de kleur, design, pasvorm en meer!

The sky is the limit

Wat je wens ook is, bij ons is het mogelijk. Rode velgen? Bijzonder design? Center lock? Op zoek naar een specifieke pasvorm of uitstraling? Jij bedenkt het, wij realiseren het. 

Hoe werkt het?

Van droom tot velg

Intake

Zodra je contact met ons opneemt gaan we eerst samen naar de ‘tekentafel’. We bespreken welk design je mooi vindt, welke kleur, welke pasvorm je zou willen en nog meer details. Zodra we allemaal duidelijk voor ogen hebben wat je precies wil, maken we een offerte.

Ontwerp

Na akkoord op de offerte ontvang je binnen enkele werkdagen een gedetailleerde 3D-render van de besproken specificaties, inclusief vooraf uitgevoerde FEA (finite element analysis) voor veiligheid. Kleine aanpassingen zijn nog mogelijk, maar volledig herontwerp of annulering is niet meer mogelijk op dit punt. Na jouw goedkeuring van de 3D-tekening gaan we over tot productie.

Productie en Afwerking

Nu begint de productiefase! We starten met een 6061-T1 aluminium blok op een draaibank om een 'kale velg' te vormen. Vervolgens precies CNC-gefreesd tot op de millimeter. Na de eerste kwaliteitscontrole met visuele inspectie en balanceren, ontvang je een foto van het halffabrikaat. Dan gaan we over tot lakken in de besproken kleur en afwerking. Let's get painting!

Levering

Na het lakken en de laatste visuele inspectie, sturen we jou foto's van het eindproduct. Velgen worden zorgvuldig verpakt om transportschade te voorkomen en verzonden vanuit het TUV-gecertificeerde productiefaciliteit. Het belangrijkste: de velgen komen met enkele dagen veilig aan, klaar om onder jouw auto te schitteren. Geniet ervan!

Voordelen Custom Forged Velgen

Elk Ontwerp

Wij bieden volledige ontwerpvrijheid voor CNC-gefreesde velgen, zonder beperkingen van mallen. Voeg personalisaties toe zoals modelaanduidingen, logo's en bedrijfsnamen. Jij bepaalt het ontwerp, of het nu vanuit jouw schets of een internetfoto komt. Elke velg is uniek, met keuze in kleur en afwerking, zoals geborsteld chroom, satijnzwart of chroomgoud.

Perfecte Pasvorm

Met forged velgen hebben we volledige controle over elke J en ET, wat betekent dat we de breedte en offset precies kunnen aanpassen aan jouw wensen. Meestal zorgen wij voor een 'flush fitment', waarbij de velg perfect aansluit op de wielkast. Jij kunt echter elke J en ET kiezen. Belangrijk: onze velgen passen altijd perfect bij JOUW auto, waardoor spacers overbodig zijn voor die sportieve uitstraling!

Licht en Sterk

Doordat de velgen uit één blok 6061-T1 aluminium worden vervaardigd zijn de velgen gigantisch licht. Dat terwijl de velgen heel erg sterk blijven en een hoge workload kunnen handelen. Dit leidt tot een snellere acceleratie en fijner stuur gedrag. Het is dan ook geen verassing dat we ook veel velgen produceren voor super cars en performance modellen van diverse premium merken.

Geïnteresseerd in deze voordelen?

Neem contact met ons op, samen creëren we jouw unieke set velgen. 

Onze Klanten

Ik heb een E92 M3 en ben erg fan van de originele 359M style velgen. Echter vallen deze vrij ver in de wielkasten en zijn ze best zwaar (mede doordat ze gegoten zijn). Voor een mooie pasvorm gebruikte ik spacers. Na een kort gesprek met Wheelbase ben ik vrij snel overgaan tot bestellen. Enkele dagen later had ik de tekeningen doorgestuurd gekregen - fantastisch. Qua design identiek aan wat ik zocht. Enkele weken gingen voorbij voor ik de velgen geleverd kreeg, het was het wachten waard. De velgen zijn veel lichter en passen zonder spacers zoals mijn originele velgen mét spacers stonden, geweldig. Wheelbase, BEDANKT!
Rudy v. Bongelen
Voor mijn BMW M4 G82 zocht ik een lichte set velgen voor het circuit die zo breed als mogelijk waren zodat ik een brede band kon monteren voor veel grip. Qua ontwerp wilde ik eigenlijk zoals de velgen origineel waren. Dit hebben ze geweldig gedaan. De pasvorm is fantastisch, en de kwaliteit subliem. Nu ook voor mijn RS7 een set besteld. Ik wacht met spanning af maar heb er alle vertrouwen in dat dit qua pasvorm en kwaliteit weer super gaat zijn.
Jason
Een set velgen gezien bij een ander merk, maar erg duur (+/- €10.000 voor 4). Ik heb toen Wheelbase een appje gestuurd met de vraag of zij zoiets ook kon maken. Ik kreeg reactie van Jarno, hij heeft toen wat checks uitgevoerd en na een dag kreeg ik bericht ‘geen probleem’. Hij heeft voor mij de juiste maten uitgezocht voor mijn Huracan LP610-4 en een offerte gestuurd. Dit scheelde bijna de helft! De gok genomen en akkoord gegaan. 9 weken later kreeg ik een bericht dat ze klaar stonden. Ik heb de velgen opgehaald, WAUW! Precies zoals ik in gedachte had en de pasvorm is geweldig. Jarno, bedankt. Erg fijne communicatie en mijn complimenten voor jouw kunde.
J. van Loon

Prijslijst

Niet alles zichtbaar? Scroll van links naar rechts!

16' 17' 18' 19' 20' 21' 22' 23' 24'
€529,-
€619,-
€659,-
€749,-
€829,-
€899,-
€999,-
€1249,-
€1349,-

Bovenstaande prijzen zijn per stuk en incl 21% Nederlandse BTW. De prijzen zijn daarnaast indicatief en variëren afhankelijk van de breedte, complexiteit van het design, afwerking, verzendadres en meer. 

Er kan eventueel nog bespaard worden door te kiezen voor standaard verzending. De getoonde prijs is inclusief premium shipping wat 4-8 weken sneller is dan standaard shipping.

Klaar voor JOUW beste velg, ooit?

Neem contact met ons op, samen creëren we jouw velgen.